HASZNOS INFORMÁCIÓK

Gyerekek fogadása

Óvodánkban a felvétel folyamatos. A gyerekeket két és fél éves kortól fogadjuk, akik az adott év december 31-ig betöltik a harmadik életévüket. Speciális esetben és kiemelt figyelmet igénylő gyerekek esetében a szobatisztaság nem feltétele az óvodakezdésnek.

Várjuk az érdeklődő szülőket egyéni találkozásra, beszélgetésre!

A következő nevelési évre tavasszal nyílt napokat szervezünk.

Információ és jelentkezés:

info@pendulaovoda.hu

 

Helyszín:

Pendula Óvoda

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.

A felvétel menete

Jelentkezési lap kitöltése

Letöltés

Személyes találkozás és
beszélgetés a szülőkkel,
gondviselőkkel

Játsszunk együtt! – szülő,
gondviselő és gyerekek
közös ismerkedése az
óvodai csoportban

Közös megállapodás a
gyermek felvételéről

Csoportjaink

Óvodánk három csoportban fogad gyerekeket, a csoportok létszáma átlagosan 18 fő.

STELLA

vegyes korosztályú csoport

LUNA

vegyes korosztályú csoport

PENDULA

iskolára hangolódó csoport

Stella és Luna, a két vegyes életkorú csoportunk 2,5 éves kortól 6 éves korig fogadja a gyerekeket. A vegyes életkorú csoportban két-két óvodapedagógus és egy-egy pedagógiai asszisztens foglalkozik a gyerekekkel a fejlesztő szakemberekkel közösen.

A vegyes életkorú csoport segíti a könnyebb beilleszkedést. Családias légköre lehetőséget ad arra, hogy testvérek, közeli barátok egy csoportban lehessenek. A csoport szerveződése támogatja az önállósodást, együttműködésre ösztönöz. A gyerekekben természetesen alakul az elfogadás, empátia képessége.

A Pendula iskolára hangoló csoport a 6-7 éves korú gyerekeket fogadja. A Pendula csoportban két óvodapedagógus látja el a nevelő munkát, egy pedagógiai asszisztenssel és a fejlesztő szakemberekkel együttműködve. Óvodánkban különös hangsúlyt kap a gyerekek óvodából, iskolába való gyengéd átmenetének segítése. A legidősebb korosztály számára kiegészített módszertani programot dolgoztunk ki, emellett differenciált tárgyi feltételeket és napirendet biztosítunk számukra.

Csoportonként 1-4 kiemelt figyelmet igénylő gyermek felvételét tudjuk biztosítani.

Óvodai környezetünk

A Pendula Óvoda Budapesten a II. kerületben található, a Hűvösvölgyi út 18. szám alatt. Tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető, az épület udvarán parkoló áll a szülők rendelkezésére. A többfunkciós épület az utcától beljebb helyezkedik el, így csendesebb környezetet biztosít a gyerekek számára.

Óvodánknak a Világszép Alapítvány budapesti központja ad otthont. A tetőtéri irodákban az Alapítvány munkatársai dolgoznak. Az épület kijárati szintjén pedig a Létra Klub közösségi tér működik, itt található az óvoda tornaszobája is.

A földszinten alakítottuk ki a három csoportszobát, a csoportokhoz tartozó öltözőket és mosdókat, valamint a melegítő konyhát. Az óvoda egyéb helységei, fejlesztő és terápiás szobák, irodák, valamint a Pendula Gyerekkönyvtár az első emeleten található.

Az épület mögött óvodánk játszókertje kap helyet, ahol kiemelt gondoskodással ültetett fák, cserjék, növények között egyedi tervezésű játékok várják a gyerekeket.

A Pendula programban fontosnak tartjuk a gyerekek környezetének alakítását.

Úgy gondoljuk, hogy az óvoda külső és belső terei, mint „harmadik nevelő”, motivációs eszköz, támogatja a gyerekek kreativitását, szabad önkifejezését, valamint a spontán tanulást, élményszerzést.

Díjazás

busz

Óvodabusz

Az óvodabusz reggel és délután külön térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatás. Az óvodabuszon a gyerekek az általuk már ismert pedagógiai asszisztenssel utaznak. A buszon minden ülés biztonsági övvel van ellátva. Lehetőség van a „háztól – házig”, illetve szükség szerint a „csomópontmegálló” szolgáltatást igényelni.

etkezes

Étkezés

Az étkeztetési szolgáltatás minősége kiemelkedően fontos gyermekeink egészséges fejlődése szempontjából, ezért különös figyelmet fordítunk az ételek minőségére. Óvodánkban napi négyszeri étkezést biztosítunk a gyerekek számára,reggelit, tízórait, ebédet és uzsonnát, amit gyermekétkeztetésre szakosodott cég szállít óvodánkba.

Egyéni étrendet biztosítunk a szakorvos által igazolt egyéni étrendet igénylő gyerekek számára.

  Budapest 1021, Hűvösvölgyi út 18.

  +3670 385 2004

  info@pendulaovoda.hu