HASZNOS INFORMÁCIÓK

Gyerekek fogadása

Óvodánkban a felvétel folyamatos. A gyerekeket két és fél éves kortól fogadjuk, akik az adott év december 31-ig betöltik a harmadik életévüket. Speciális esetben és kiemelt figyelmet igénylő gyerekek esetében a szobatisztaság nem feltétele az óvodakezdésnek.

Várjuk az érdeklődő szülőket egyéni találkozásra, beszélgetésre!

Nyílt napokat várhatóan 2024. januárban szervezünk.

Információ és jelentkezés:

info@pendulaovoda.hu

 

Helyszín:

Pendula Óvoda

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.

A felvétel menete

Jelentkezési lap kitöltése

Letöltés

Személyes találkozás és
beszélgetés a szülőkkel,
gondviselőkkel

Játsszunk együtt! – szülő,
gondviselő és gyerekek
közös ismerkedése az
óvodában

Közös megállapodás a
gyermek felvételéről

Csoportjaink

Óvodánk három csoportban fogad gyerekeket, a csoportok létszáma átlagosan 18 fő.

STELLA

vegyes korosztályú csoport

LUNA

vegyes korosztályú csoport

PENDULA

iskolára hangolódó csoport

Stella és Luna, a két vegyes életkorú csoportunk 2,5 éves kortól 6 éves korig fogadja a gyerekeket. A vegyes életkorú csoportban két-két óvodapedagógus és egy-egy pedagógiai asszisztens foglalkozik a gyerekekkel a fejlesztő szakemberekkel közösen.

A vegyes életkorú csoport segíti a könnyebb beilleszkedést. Családias légköre lehetőséget ad arra, hogy testvérek, közeli barátok egy csoportban lehessenek. A csoport szerveződése támogatja az önállósodást, együttműködésre ösztönöz. A gyerekekben természetesen alakul az elfogadás, empátia képessége.

A Pendula iskolára hangoló csoport a 6-7 éves korú gyerekeket fogadja. A Pendula csoportban két óvodapedagógus látja el a nevelő munkát, egy pedagógiai asszisztenssel és a fejlesztő szakemberekkel együttműködve. Óvodánkban különös hangsúlyt kap a gyerekek óvodából, iskolába való gyengéd átmenetének segítése. A legidősebb korosztály számára kiegészített módszertani programot dolgoztunk ki, emellett differenciált tárgyi feltételeket és napirendet biztosítunk számukra.

Csoportonként 1-4 kiemelt figyelmet igénylő gyermek felvételét tudjuk biztosítani.

Óvodai környezetünk

A Pendula Óvoda Budapesten a II. kerületben található, a Hűvösvölgyi út 18. szám alatt. Tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető, az épület udvarán parkoló áll a szülők rendelkezésére. A többfunkciós épület az utcától beljebb helyezkedik el, így csendesebb környezetet biztosít a gyerekek számára.

Óvodánknak a Világszép Alapítvány budapesti központja ad otthont. A tetőtéri irodákban az Alapítvány munkatársai dolgoznak. Az épület kijárati szintjén pedig a Világszép Klub működik, itt található az óvoda tornaszobája is.

A földszinten alakítottuk ki a három csoportszobát, a csoportokhoz tartozó öltözőket és mosdókat, valamint a melegítő konyhát. Az óvoda egyéb helységei, fejlesztő és terápiás szobák, irodák, valamint a Pendula Gyerekkönyvtár az első emeleten található.

Az épület mögött óvodánk játszókertje kap helyet, ahol kiemelt gondoskodással ültetett fák, cserjék, növények között egyedi tervezésű játékok várják a gyerekeket.

A Pendula programban fontosnak tartjuk a gyerekek környezetének alakítását.

Úgy gondoljuk, hogy az óvoda külső és belső terei, mint „harmadik nevelő”, motivációs eszköz, támogatja a gyerekek kreativitását, szabad önkifejezését, valamint a spontán tanulást, élményszerzést.

Díjazás

busz

Óvodabusz

Partnereink, gyermekvédelmi intézmények részére óvodabusz szolgáltatást vehető igénybe. Az óvodabuszon a gyerekek az általuk már ismert pedagógiai asszisztenssel utaznak. A buszon minden ülés biztonsági övvel van ellátva.

etkezes

Étkezés

Az étkeztetési szolgáltatás minősége kiemelkedően fontos gyermekeink egészséges fejlődése szempontjából, ezért különös figyelmet fordítunk az ételek minőségére. Óvodánkban napi négyszeri étkezést biztosítunk a gyerekek számára,reggelit, tízórait, ebédet és uzsonnát, amit gyermekétkeztetésre szakosodott cég szállít óvodánkba.

Egyéni étrendet biztosítunk a szakorvos által igazolt egyéni étrendet igénylő gyerekek számára.

  Budapest 1021, Hűvösvölgyi út 18.

  +3670 385 2004

  info@pendulaovoda.hu