Pendula Óvoda

Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás Központ

Tóth Zsuzsa

gyógypedagógus, családterapeuta

2007-ben alapítottam és azóta vezetem a Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás központot, ahol holisztikus szemléletben komplex terápiákkal segítjük a gyerekeket és a családokat. A Pendula Óvodában  a csoportban segítem a kollégák munkáját, együtt vagyok a gyerekekkel a szabad játék pillanataiban, hogy minél jobban megismerjem őket. Szülő / pedagóguskonzultaciót tartok és a Pendulában dolgozó Bárányfelhős szakmai csapat munkáját fogom össze.

 

Benedek Judit

gyógytornász

Benedek Judit vagyok, közel 30 éve foglalkozom gyógytornászként gyerekekkel. A legfontosabb szempont a munkám során, hogy a gyerekek fejlesztése ne a fájdalomhoz, hanem az örömhöz kötődjön. Igyekszem olyan módszereket vegyíteni, amik a magas szakmai színvonalnak megfelelnek. A Pendula Óvodában a gyerekek fizikai állapot felmérését végzem, ortopédiai szempontból: a tartási problémákat, gerincferdülést, medence csavarodást, lúdtalpat, bokasüllyedést, mozgástartomány beszűkülését, neurológiai szempontból: az izomtónus szabályozási eltéréseket szűröm ki és kezelem. Ezeken túl az idegrendszer érettségének vizsgálata is az én feladatom. Elsődleges számomra, hogy a szigorú szakmai szempontok alapján összeállított terápiát annyira elrejtsem a játékban és a szeretetben, hogy a gyerekek ne terápiás helyzetnek éljék meg.

Hutai Andrea

gyógypedagógus, alapozó mozgásterapeuta

Alapozó fejlesztő tornát tartok a Pendulás gyerekeknek. Ez egy olyan mozgásfejlesztés, amely a gyerekeknél újra indítja az emberi fejlődéstani mozgássorozatot. Ezekkel a gyakorlat sorokkal hatunk az emberi agyban a beszédműködéséért felelős területekre. A módszert kiegészítem más fejlesztő pedagógiai módszerekkel, mint pl. az idő, tér, hallás-és beszédészlelés, emlékezet fejlesztése. Igyekszem minél változatosabbá tenni a gyakorlatokat és próbálok humort is belecsempészni, hogy a gyerekeknek jó érzéssel járjanak a tornára.

Szalai-Szabó Nikolett

gyógypedagógus, komplex mozgásfejlesztő terapeuta

Szalai-Szabó Nikolett vagyok, tanító, gyógypedagógus, komplex mozgásfejlesztő terapeuta. Elsősorban a gyerekek részképesség fejlesztése a feladatom, ami segíti a tanuláshoz szükséges képességek fejlődését, ezzel támogatva a gyerekek óvodából, iskolába való átmenetét. Az órák alatt a meglévő részképességekre építve igyekszünk a fejlesztendő területeket erősíteni. Fontosnak tartom, hogy a foglalkozások oldott légkörben, játékosan teljenek el, színes eszköztárral, változatos módszereket alkalmazva, hogy a gyerekek játszva, örömmel fejlődnek.
„Legyen élmény a tanulás, fejlődjünk játszva!”

Kiss Gy. Zsófia

logopédus

Kiss Gy. Zsófia logopédus vagyok. A logopédiával több, mint tíz éve foglalkozom, a Pendulába 2021 tavaszán érkeztem és itt hetente két délelőtt (kedden és pénteken) segítem az óvodás gyerekek nyelvi fejlődését. A tanköteles korú iskolába készülő gyerekek artikulációs problémáit, a pöszeséget, az időnként ehhez kapcsolódó fogászati problémákkal is együttjáró izomműködési zavarokat (az un. nyelvlökéses nyelést), az ehhez gyakran társuló szájlégzést igyekszem kiszűrni és tanácsadással, terápiával megsegíteni a gyerekeknél. Emellett nagyon fontosnak tartom, hogy az írás -olvasás tanuláshoz szükséges stabil nyelvi észlelési- és kifejezési képességek is kialakuljanak az óvodás korban. Akinek ilyen irányú elmaradása van az életkorához képest, akár már kicsi, vagy középső csoportban, annak is igyekszem segíteni a logopédia keretein belül. Ezen kívül a hangképzési és légzéstechnikai problémákat magában foglaló un. diszfónia (“rekedtség“) terápiáját is vállalom.
Fontosnak tartom, hogy minden logopédiai terápia szoros szülői együttműködéssel történjen, hiszen ezeken a területeken így érhetünk el valódi fejlődést a gyermekeknél.
Szeretném a foglalkozásokon átadni a gyerekeknek a beszéd és a megértés örömét.

Radnai Petra

gyógypedagógus

Radnai Petra vagyok tanító, gyógypedagógus, a Pendula óvodában szenzoros szemléletű fejlesztő tornát tartok. A különböző érzékelési funkciók fejlődését segítjük taktilis és mozgásos úton. A legkisebbek számára is élvezhető a torna mivel kicsit szabadabb, kiszámíthatóbb és a gyerekek saját igényeire van szabva. Célom, hogy az esetleg ügyetlen, csetlő-botló, bizonyos ingerektől megrettenő vagy a végkimerülésig nyughatatlan gyerekek a játék, fantázia és a mozgás hatására felkészülhessenek az iskolai létre.